IGLYO

IGLYO-demonstrasjon Berlin august 1988. Foto: Nina R. Didriksen
IGLYO-demonstrasjon Berlin august 1988. Foto: Nina R. Didriksen

International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Queer Youth and Student Organisation (IGLYO) er et internasjonalt nettverk av LHBTQ-organisasjoner for ungdom og studenter. IGLYO er et internasjonalt nettverk av LHBTQ-organisasjoner for ungdom og studenter. Nettverket har i overkant av nitti medlemsorganisasjoner, og arbeider for en verden der unge mennesker kan uttrykke og definere egen seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk uten å møte diskriminering, vold eller hat.

IGLYOs historie startet i 1984, da den første International Gay Youth Congress and Festival ble arrangert i Amsterdam. Året etter ble kongressen avholdt i Dublin, og her ble planer lagt for å etablere et formelt nettverk for samarbeid mellom deltakerorganisasjonene. I Oslo i 1986 ble IGLYO etablert som en permanent organisasjon.

IGLYO er medlem av European Youth Forum, og driver aktivt lobbyarbeid om spørsmål som angår LHBTQ-ungdom overfor organer i EU og FN. IGLYOs fokusområder i perioden 2014-2018 er utdanning, interseksjonalitet og sosial inkludering.

Det meste av IGLYOs historiske materiale er oppbevart ved International Homo/Lesbian Informationcenter and Archives (IHLIA) i Amsterdam.

Universitetsbiblioteket i Bergen, Skeivt arkiv

Besøksadresse: Manuskript- og librarsamlingen
HF-bygget, Sydnesplassen 7, 5007 Bergen

Åpningstider:
Man-ons: 09:00-15:45
Tor: 10:00-15:45

Postadresse: Postboks 7808, 5020 Bergen
Kontakt: skeivtarkiv@uib.no
Ansvarlig redaktør: Runar Jordåen, førstebibliotekar

Skeivt arkiv tar forbehold om feil i tekster og bildebruk. Ta gjerne kontakt dersom du mener noe ikke stemmer.

Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram.

Skeivt Arkiv ©  2018

Kulturrådet Fritt ord Nasjonalbiblioteket