Leiv Rovsing

Portrett av Leiv Rovsing tatt på Bali, hentet fra hans egen bok I tropesol og måneskin : generkendelser af sindets oplevelser : et videnskabeligt bidrag til selverkendelsens psykologi.
Portrett av Leiv Rovsing tatt på Bali, hentet fra hans egen bok I tropesol og måneskin : generkendelser af sindets oplevelser : et videnskabeligt bidrag til selverkendelsens psykologi.

Leiv Rovsing (27. juli 1887 – 17. juni 1977) var en dansk tennisspiller, forfatter, samfunnsdebattant og aktivist for homoseksuelles rettigheter. Rovsing ble i 1918 ekskludert fra en sentral tennisklubb i Danmark pga sin homoseksualitet. Deretter fulgte en årrekke med opprivende strid og rettsak. Rovsing skrev selv boken «Det offentlige mot Rovsing» der han redegjør for saken Han var slik en av de første som kjempet for homofiles rettigheter i Danmark, og det var i stor grad en ensom kamp. Da homoorganiseringen startet i 1948 ble Rovsing aktivt med der. Han bidro med en rekke artikler til Vennen i de første 10-15 år det kom ut, og også med artikler til PAN (Axgil og Fogedgaard 1985:36).

 

Leiv Rovsing skrev også boken I tropesol og måneskin : generkendelser af sindets oplevelser : et videnskabeligt bidrag til selverkendelsens psykologi (1959), om øyen Bali.

Axgil, Axel og Helmer Fogedgaard. 1985. Homofile kampår. Bøsseliv gennem tiderne. Rudkøbing: Forlaget Grafolio.

Hjelp oss!

Vi ønsker mer informasjon til denne artikkelen. Dersom du vet noe, send oss gjerne en epost på skeivtarkiv@uib.no.

Universitetsbiblioteket i Bergen, Skeivt arkiv

Besøksadresse: Manuskript- og librarsamlingen
HF-bygget, Sydnesplassen 7, 5007 Bergen

Åpningstider:
Man-ons: 09:00-15:45
Tor: 10:00-15:45

Postadresse: Postboks 7808, 5020 Bergen
Kontakt: skeivtarkiv@uib.no
Ansvarlig redaktør: Runar Jordåen, førstebibliotekar

Skeivt arkiv tar forbehold om feil i tekster og bildebruk. Ta gjerne kontakt dersom du mener noe ikke stemmer.

Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram.

Skeivt Arkiv ©  2018

Kulturrådet Fritt ord Nasjonalbiblioteket