Ingebjørg Jensen (født 1954)

Jensen har vært aktiv i det skeive miljøet i Bergen. Fast tekstforfatter for revygruppen Lystige lepper.

I vårt intervju med Ingebjørg Jensen forteller hun om oppveksten på Laksevåg, en litt forvirrende ungdomstid hvor hun var veldig alene med følelsen av å være anderledes, og til slutt erkjennelsen av å være lesbisk. Hun forteller om tiden i Spania, det hun bodde med samboer fra 1980. Der jobbet hun som engelsklærer og frilansjournalist. Da hun kom tilbake til Bergen I 1985 ble hun med i kvinnegruppen under DNF-48.

Gjennom jobben som journalist har hun bodd flere steder. Hun bodde på Karmøy en periode på -70 tallet og jobbet for Karmøy-Bladet, også en kort periode i Gula Tidend. Hun har også skrevet for Fritt Fram og Klassekampen. Hun har bodd lengre perioder i Spania og har drevet solidaritetsarbeid både der og her i Norge. Allerede fra starten i 1996 var hun med i Blue Nipple, som senere ble til Lystige lepper. Her har hun bidratt som tekstforfatter og deltatt på konsertene. 

I et utdrag fra intervjuet forteller Jensen om da det på 80-tallet ble uenighet om porno mellom kvinnene og mennene i homobevegelsen. Hun ble med over til en kvinnegruppe i DNF-48. Men der oppsto nye problemer.

Hele intervjuet er tilgjengelig på vår lesesal. Vi møtte Ingebjørg Jensen hjemme i Bergen, september 2018.

 

 

 

 

- De trodde vi hadde aids på fingrene