Arnfinn Nordbø (født 1983)

Arnfinn Nordbø. Foto: Skeivt arkiv
Arnfinn Nordbø. Foto: Skeivt arkiv
- Fornuften gikk seirende ut hos meg, jeg trodde ikke lenger Gud kunne fordømme de kjærlige hendene, sier Nordbø om boka som gjorde han rikskjent. Den åpenhjertige fortellingen om oppveksten i Misjonssambandet og hans personlige kamp for å akseptere seg sjøl som homofil traff en hel nasjon.

Nordbø var som ung veldig aktiv i det kristne miljøet på Vestlandet, sammen med sin bror var han også en populær syngende evangelist. Han hadde selv svært konservative holdninger, samtidig som kan kjempet med følelsene som homofil.

Til slutt klarte han ikke lenger å skjule hvem han var, og stod fram. Det ble hverken godtatt av hans familie eller miljøet han tilhørte.

Boka tok et oppgjør med de svært konservative kristne miljøene, og den satte igang en debatt over hele landet da den kom ut i 2009.

I intervjuet vi har gjort med Nordbø forteller han om oppveksten, reaksjonene på da han kom ut, hvordan boka ble til, og hvordan livet har vært som voksen. Han jobber i dag som regionsjef i HERO.

En smakebit ser du i video-vinduet under. Her forteller Nordbø om den sterke opplevelsen da han endelig turde å kjenne på hvem han egentlig var, og tok et oppgjør med troen sin.

Hele livsminneintervjuet er tilgjengelig på Skeivt arkiv, en del av Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

Skeivt arkiv møtte Arnfinn Nordbø i Oslo, oktober 2017.

- Så ser han meg holde hånd med en gutt.