Bidra

Skeivt arkiv er avhengig av bidrag fra dere som sitter på historien og materialet. Vi er interessert i alt som har med skeiv historie å gjøre, om det er ett homofilt kjærlighetsbrev, to t-skjorter med trans pride-slogans, tre årganger av et skeivt tidsskrift, fire dramatiske epostutvekslinger med eksen, fem bilder fra en lesbisk hyttetur, ti blogginnlegg om å komme ut av skapet som bifil eller 14 kasser organisasjonshistorie.

Har du materiale (både fysisk og digitalt!) som du tror kan være interessant for oss er det bare å ta kontakt! Du kan også sende oss en epost til skeivtarkiv@uib.no, en melding på facebook.com/skeivtarkiv eller sende materialet direkte i posten til:

Skeivt arkiv, Universitetsbiblioteket i Bergen, Postboks 7808, 5020 Bergen.

Vi oppfordrer også alle til å bidra til dokumentasjonen av skeive liv i Norge i nåtid og fortid ved å fortelle sin skeive historie. Din skeive historie kan sendes inn her.

Vi kan tilby forskriftsmessige arkivmagasiner og gode bevaringsforhold. Om du synes materialet er sensitivt og vegrer deg for å donere det bort er det mulig å gi begrenset eller ingen tilgang til materialet (klausulering) i en viss tidsperiode. Materialet vil uansett ligge tryggere i våre magasiner enn på ditt loft, og på våre servere enn på din gamle hotmail-konto! Du kan lese mer om hvordan vi behandler arkivmateriale og hvilke etiske retningslinjer vi legger til grunn for arbeidet vårt på Om arkivet-siden vår.

Vi ønsker også gjerne innspill og tips om personer som kan ha verdifullt materiale eller som har en historie å fortelle, enten via skeive historier eller livsminneprosjektet.