Bruke arkivet

Skeivt arkiv holder til i HF-bygget på Universitetet i Bergen, innerst til høyre i første etasje. Åpningstider finner du på vår kontaktside og Universitetsbibliotekets nettside.

Bruke arkiv

Dersom du ønsker å forske på eller bruke de fysiske arkivene til Skeivt arkiv, skal arkivmateriale bestilles før du kommer, via skeivtarkiv@uib.no. Ta gjerne kontakt i god tid på forhånd, så vi kan hjelpe deg å finne ut av hva du ønsker å se på, og klargjøre arkivmaterialet for bruk. Vi hjelper også gjerne med forskningsspørsmål på epost eller telefon.

De arkivene som er ferdig ordnet er også søkbare i Arkivportalen, her finnes en liste over Skeivt arkivs arkivkataloger.

Du finner mer informasjon om hvilket arkivmateriale vi har mottatt, samt digitalisert eller digitalt skapt arkivmateriale, på vår digitale katalog.

Bruke biblioteksmateriale

Dersom du ønsker å bruke Skeivt arkivs omfattende bibliotek av skeiv fag- og skjønnlitteratur, tidsskrifter, medlemsblader m.m., kan du søke på oria.no. Du kan enten søke direkte etter det du leter etter, eller gå til en liste over alle våre registrerte titler. Denne listen finner du også ved å søke etter ubbspesskeiv* i feltet "avdeling-samling" under avansert søk. Da kan du også legge til flere søkekriterier. Tidsskrifter, antikvariske bøker og referanselitteratur er tilgjengelig for lån på lesesal, mens de øvrige bøkene også er til hjemlån.

Du kan lese om mange av tidsskriftene vi har på Skeivopedia.

Vi har også et søkbart register i alle artiklene som har stått på trykk i tidsskriftet Løvetann. Noen av disse artiklene er publisert og du kan lese dem direkte i digital katalog på våre nettsider.

Bruke livsminneintervjuer

Dersom du ønsker å se noen av livsminneintervjuene til Skeivt arkiv i sin helhet, ta kontakt. Intervjuene kan foreløpig kun sees på lesesalen til Skeivt arkiv. En liste over de fleste av intervjuene finnes på intervjusiden vår, hvor du kan bla deg gjennom og se korte klipp fra hvert intervju og lese mer om innholdet og tematikken. Du kan også se en oversikt over de som er tilgjengelige på Arkivportalen.

Levere arkivmateriale

Les mer under Bidra-fanen dersom du har arkivmateriale (digitalt eller fysisk!) du ønsker å donere til arkivet, eller ta kontakt per epost (skeivtarkiv@uib.no).