Kontakt

Besøke Skeivt arkiv

Oppdatering 12.03.2020: 

Skeivt arkiv er, i tråd med UiBs retningslinjer for å hindre spredning av Korona-viruset, stengt for fysiske besøk inntil videre. Det vil si at lesesalen er stengt, og de ansatte har heller ikke tilgang til fysiske arkivmaterialer. Vi anbefaler å se hva som finnes på nettsidene våre. Ta gjerne kontakt på vår kontaktsideskeivtarkiv@uib.no eller Facebook med spørsmål. Vi er digitalt tilgjengelige hele perioden.  

 

Vi deler lokaler og lesesal med Manuskript og librarsamlingen som holder til på HF-bygget, Sydnesplassen 7, 5007 Bergen. HF-bygget ligger bak Johanneskirken på Nygårdshøyden, og vi holder til innerst i første etasje. Her kan du studere arkivmateriale som bestilles på forhånd via epost, lese tidsskrifter og bøker fra biblioteket vårt, eller bare slå av en prat. Hvis du er usikker på hva du ønsker å bestille er det bare å ta kontakt, så hjelper vi deg. Les mer om å bruke arkivet her. 

Åpningstider:

  • Mandag-Onsdag 9:00-15:45 (15:00 i sommerhalvåret)
  • Torsdag 10:00-15:45 (15:00 i sommerhalvåret)
  • Fredag-Søndag stengt

Skeivt arkiv holder også sommerstengt i juli måned, samt til jul. Sjekk Universitetsbibliotekets nettsider for oppdaterte datoer. 

 Kontakt

Her tar vi imot generelle henvendelser. Du kan også bidra med din skeive historie, eller sende en e-post direkte til skeivtarkiv@uib.no

Ta gjerne kontakt om du ønsker informasjon om formidling, skal forske på eller skrive om skeiv historie, eller råd om hvordan du eller din organisasjon kan bevare historien dere skaper. 

Vanlig post sendes til Skeivt arkiv, Universitetsbiblioteket i Bergen, Postboks 7808, 5020 Bergen.