Guri Fjeldberg (født 1969)

Fjeldberg har vært aktiv i lesbiske miljøer både på øst- og vestlandet. Siden 1996 har hun bodd og jobbet i Bergen. Utenom å skrive både for Bergens Tidende og Barnebokkritikk.no har hun også skrevet "De 101 beste barne- og ungdomsbøkene utgitt i Norge 2005-2015".

Fjeldberg er oppvokst på Jessheim. Hun er utdannet norsklærer, journalist og vaktmester. Samtidig har hun en mastergrad i barnelitteratur. I dag jobber hun som frilans litteraturkritikker og journalist.

I intervjuet forteller hun om oppveksten, hvordan det var å vokse opp på et sted hvor det ikke fantes noen andre skeive, det var aldri omtalt, og de var totalt usynelige. Hun er også åpen om og forteller om overgrepene hun ble utsatt for i barndommen.

Vi får høre om hvordan hun fant sin plass i idrettsmiljøet og hvor viktig det var i ungdommen og i prosessen med å finne seg selv.

Et utdrag fra intervjuet kan du se i vinduet under. Her forteller Fjeldberg historien om da moren hennes i solidaritet satte seg ned for å se en film sammen med henne, som hadde et lesbisk tema. 

Hele intervjuet er tilgjengelig på Skeivt arkiv, en del av Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen.

Skeivt arkiv møtte Guri Fjeldberg i Bergen, januar 2018.

Guri Fjeldberg kort ny