HivNorges arkiv

Seniorrådgiver i HivNorge Arne Walderhaug og prosjektleder for Skeivt arkiv Runar Jordåen studerer en mappe Argus-klipp fra 1980-tallet.
Seniorrådgiver i HivNorge Arne Walderhaug og prosjektleder for Skeivt arkiv Runar Jordåen studerer en mappe Argus-klipp fra 1980-tallet.

Siden åpningsarrangementet i april, har Skeivt arkivs samlinger vokst jevnt og trutt. Blant de nye tilvekstene er blant andre HivNorge sitt arkiv, som Skeivt arkiv var og pakket og hentet i Oslo i begynnelsen av oktober. Dette inkluderer også arkivene etter Pluss, Landsforeningen mot aids (LMA) og Pluss-LMA. Arkivet strekker seg tilbake til 1987, og fyller idag 41 flytteesker. Det omfangsrike arkivet er en viktig del av dokumentasjonen på den norske kampen mot hiv og aids, og organisasjonene og personene som ledet denne kampen. 

I tillegg har Jon Gunnar Arntzens arkiv fra hans tid i Radio Regnbuen, komplett med lydbånd og kassetter, blitt en del av samlingene. Siden april har vi også blant annet fått deler av arkivet etter Rolf Løvås, et viktig arkiv av i hovedsak bøker og tidsskrifter som Leif Pareli har tatt vare på til nå. Dette arkivet gir et bilde av hva som påvirket den tidlige norske homobevegelsen - hvilke bøker og blader pionerene bak DNF-48 leste og hadde tilgang til, og hvordan det påvirket deres eget arbeid. 

Skeivt arkiv er interessert i alt som kan fortelle noe om norsk skeiv historie, og tar gjerne imot tips eller materiale, uansett hvor stort eller lite det er!