Manuslokking: OUTing the Past 2019

I 2019 er “Peace, Reconciliation and Activism” tema for LGBT History Month, og femtiårsjubileet for Stonewall-opptøyene i New York markeres. Men vi ønsker velkommen et bredt utvalg av presentasjoner om skeiv historie fra vikingtiden til i dag. Dette blir en dag der vi bringer skeiv historie ut til folket. Nå kan du sende inn ditt forslag (tittel og sammendrag) til en presentasjon på 20 minutter om et tema innen skeiv historie. Frist for å sende inn forslag er 1. oktober.

Outing the Past (http://www.outingthepast.org.uk/) er en festival som i 2019 blir arrangert for femte år på rad i Storbritannia av organisasjonen Schools Out, som en del av LGBT History Month. Festivalen har gjennom et bredt program satt fokus på historien til homofile, lesbiske, bifile, transpersoner og andre skeive. I år har festivalen også såkalte hub-er i Irland, New York og Sverige, og Skeivt arkiv er glade for å kunne være en del av dette!

Skeivt arkiv dekker reisekostnader for de som blir valgt ut til å være med på seminaret.  

Forslag sendes til skeivtarkiv@uib.no innen 1. oktober.

Merk e-posten “Abstract Outing the past”. Mailen skal inneholde en tittel på foredraget og et sammendrag av det på 200–300 ord.  Oppgi også fullt navn, adresse og ev. institusjonstilknytning.

Ønsker du å stå på en liste over foredragsholdere som blir distribuert til de ulike lokale festivalhubene - og i så tilfelle kunne bli spurt om å holde innlegg også andre steder (f.eks. Storbritannia eller Sverige)? Meld i så fall fra om det i mailen.