Robert Beachy kommer til Bergen

Omslaget til Beachys bok Gay Berlin: Birthplace of a Modern Identity.
Omslaget til Beachys bok Gay Berlin: Birthplace of a Modern Identity.

I slutten av oktober kommer den internasjonalt anerkjente historikeren Robert Beachy til Bergen og UiB.  Beachy er førsteamanuensis i historie ved Underwood International College ved Universitetet i Yonsei i Seoul, Sør-Korea. Hovedtyngden av forskningen hans omhandler den intellektuelle og kulturelle historien til Tyskland og Europa. I 2015 ble boken hans Gay Berlin: Birthplace of a Modern Identity tildelt Randy Shilts-prisen av New York Publishing Triangle, og ble også utnevnt til Stonewall æresbok i klassen sakprosa av The American Library Association.

Institutt for arkeologi, historie, religions- og kulturvitenskap (AHKR) ved Universitetet i Bergen arrangerer i samarbeid med Skeivt arkiv to gjesteforelesninger med Beachy mens han er i Bergen, hvor han presenterer noe av sin forskning, og vi håper så mange som mulig tar turen for å høre om dette spennende emnet.

 

I The German Invention of Homosexuality vil Beachy presentere argumenter fra boken Gay Berlin. 
Seminaret blir avholdt på seminarrom 3 på Det juridiske fakultet ved UiB (Dragefjellet) klokken 14-16, torsdag 22. oktober. Påmelding via Facebook oppfordres.

 

Homosexuality in the Third Reich diskuterer Beachy homoseksualiteten og homofiles status i Hitlers tyskland.
Denne blir avholdt på rom 210 på Sydnesplass 12/13 klokken 10-12, fredag 23. oktober. Også her oppfordres påmelding via Facebook.