Simon Sangolt (født 1955)

Sangolt er født og oppvokst på Sotra. Han og ektemannen Dag bodde i flere år der sammen med barna hans fra første ekteskap. De var et av de første parene som gjorde dette åpent på Sotra. Siden 2002 har de to vært bosatt i Bergen.

I vårt intervju med Sangolt forteller han om hvordan det var å vokse opp og vite at han var homofil, men likevel gifte seg med en kvinne. Det var først etter at han separerte seg fra henne, at han begynte å oppsøke skeive miljøer, da fortrinnsvis i Bergen.

Han har mange historier fra de ikke fullt så mye omtalte stedene, som for eksempel det sosiale miljøet tilknyttet Tropic Sauna i Sandviken. Han møtte sin nåværende ektemann, Dag, i 1991. De to flyttet sammen allerede samme år og inngikk partnerskap i 1995, senere omgjort til ekteskap. I sitt yrkesliv har Sangolt jobbet som byggmester, han forteller også om å leve som åpen homofil mann i dette tradisjonelt sett veldig maskuline yrket.

Han deler erfaringer fra reiser til steder som Playa del Inglés på Gran Canaria, og homsemiljøet der.

Et utdrag fra intervjuet kan du se i vinduet under, her forteller Sangolt om reaksjoner i lokalmiljøet da han inngikk partnerskap.

Hele intervjuet er tilgjengelig på vår lesesal. Skeivt arkiv møtte Simon Sangolt hjemme i Bergen, august 2019.

Simon Andreas Sangolt