Skeiv historie under Regnbuedagene

Regnbuedagene i Bergen går av stabelen 30.05-07.06 2015. I den anledning skal Skeivt arkiv ved prosjektleder Runar Jordåen og tidligere prosjektleder Tone Hellesund lede to byvandringer, og dele skeiv Bergenshistorie med alle som måtte være interessert. 

Byvandringene finner sted mandag 1. og torsdag 4. juni kl 17:00, og begge starter på Fincken. Mer informasjon og påmelding finnes på Facebook.

 

I tillegg til dette arrangeres det seminaret Et skrått blikk på fortiden. Dette finner sted på Fincken, mandag 1. juni kl 19:30. Påmelding via Facebook.

I Norge har historie om kjærlighet og seksualitet mellom personer av same kjønn vært lite utforsket av historikerne. Kan vi likevel si noe om den skeive fortiden? Hvordan har kjærlighet og sex mellom personer av samme kjønn vært forstått opp gjennom tidene? Hvordan har samfunnets reaksjoner vært og hvordan har folk kunnet forstå seg selv og sin identitet?

Seminaret vil ta for seg disse problemstillingene og belyse norsk skeiv historie fra 1600-tallet til i dag. Tre norske forskere som har jobbet med temaet vil innlede:

  • Ola Teige: Aron Åsulsens uterlige gjerninger. Straffeforfølgelsen av homoseksualitet I Norge før 1842.
  • Tone Hellesund: Lesbisk seriemonogami gjennom gjennom tidene. Historien om dr. Agnes Mathilde Wergeland.
  • Runar Jordåen: "Den store sedelighedssak". En rettssak fra Bergen i 1938 og synet på seksualitet mellom menn på 1900-tallet.

Arrangør: Skeivt arkiv og Regnbuedagene