Club Fincken

Eldoradogården. Foto: Estate Nyheter

Club Fincken var et skeivt utested i Eldoradogården på hjørnet av Olav Kyrres gate/Nygårdsgaten i Bergen, som åpnet i 1999. Her var det dansegulv, noe Kafé Fincken litt lenger nede i gaten manglet. Klubben ble drevet av Reidar Søvig, som senere var initiativtaker for The Sailor.

Club Fincken hadde et variert program, fra jubileumsshow ved 50-årsjubileet til den norske homobevegelsen til julekonsert med operavri. Med mer.

Under overskriften “Med såpe, uten opera” skrev Bergens Tidende 20.07.2000:

Det å være homse er ikke lenger særlig alternativt. Dersom du likevel skulle være i besittelse av fordommer, har du anledning til å få vasket dem av deg lørdag 27. juli. Da skal Club Fincken fylles med såpe og skum. (...) Ved hjelp av en innleid skummaskin fra vår egen hovedstad skal arrangørene forsøke å gjenskape noe av den sydlandske feriestemningen de fleste av oss bare kjenner fra dårlige TV 2-dokumentarer. Ikke overraskende er det nettopp homomiljøet som nå påtar seg oppgaven med å skolere oss i hva som er hipt. Etter hvert er det mer en kjennsgjerning enn et unntak at det er de som elsker en av samme kjønn som vet å sette pris på det som rører seg i tiden.

 

Kilder:
Notiser, Bergens Tidende 18.12.1999
Notiser, Bergens Tidende 12.11.2000
“Med såpe, uten opera”, Bergens Tidende 20.07.2000