The Sailor

Esat Altier (t.v) og Reidar Søvig. Foto: Arne Risterud, BA

Utestedet The Sailor åpnet i november 2005 og holdt til i Olav Kyrres gate, i en del av lokalene til Ugla. «Nå er lokalet delt i to, og bak mørke forheng regjerer de homofile,» skrev Bergensavisen 08.11.2005.

Reidar Søvig var en av initiativtakerne til konseptet. Han var opptatt av at Sailor skulle bli et dansested – det hadde ikke Bergen hatt siden Studio 52 stengte dørene i 1994. Mens åpenhet ut mot gaten og mot samfunnet generelt var svært viktig for de som startet Fincken, hadde Sailor en annen tilnærming. Her var det dempet belysning og ingen innsikt verken fra gaten eller fra kafé Ugla i den andre delen av lokalet.

På spørsmål fra Bergensavisen om hvordan det vanlige klientellet på Ugla reagerte på at homsene har tatt over halve stedet deres, svarte daglig leder Esat Altier at de fleste var positive og skjønte at noe måtte gjøres for å sikre driften av Ugla, som hadde slitt med dårlig økonomi. Men det var også noen som reagerte med avsky.

Sailor holdt åpent fredags- og lørdagskvelder fra 22 - 03, med ansatte kledd opp i hvite matrosdresser. På menyen sto disco-slagere, glitter og glamour, og stedet var vertskap for såvel dragshows som Parodi Grand Prix. Da Sailor startet opp i 2005 ble det det tredje offisielle «homostedet» i Bergen. Da de stengte dørene – eller forhenget – for godt i 2008, var det igjen bare ett skeivt utested i byen; Fincken.  

 

Kilder:

Hallvard Øren: “Få en sjøsprøyt på Brunello”. Skråskrift 5/2006

“Åpner døren for homsene”. Bergensavisen 08.11.2005