Utstillingen Skeivt uteliv

Fyrstikkeske fra det kjente utestedet Metropol.
Fyrstikkeske fra det kjente utestedet Metropol.
Om det levde, skeive livet skal skildres, kan man begynne med treffstedene. Utstillingen "Skeivt uteliv" ved Kulturhistorisk museum i Oslo (UiO) viser utviklingen fra de hemmelige klubbene på 50-tallet til dagens åpne og mangfoldige skeive kultur. Utstillingen står hele sommeren, fram til 27. august.

Skeivt Uteliv / gayclubbing er en utstilling om skeivt uteliv i Norge i perioden 1950-2017. Skeivt arkiv har tatt initiativet og samarbeider med Kunstplass [10]. Utstillingen vises på Kulturhistorisk Museum UiO i Oslo fra 22 juni til 27 august 2017.

Følg Skeivt arkiv og Utstillingen skeivt uteliv på Facebook.

Kuratorene

Kuratorene Henriette Stensdal og Vibeke Hermanrud, initiativtakerne bak Kunstplass [10] er ansatt ved Skeivt arkiv for å kuratere utstillingen, som i hovedsak er basert på arkivmateriale ved arkivet og materiale hentet inn fra aktørene i utelivet og andre. Målet er å skildre bredden i skeivt uteliv i Norge fra 1950 til idag.

Videoene

Skeivt arkiv samler livsminner blant skeive i form av videointervjuer. Deler av disse intervjuene er en del av utstillingen. De kan ses på skjermer i utstillingslokalet, men også her.

  • Ormsund roklubb og Snarøya sportsklubb. (50- og 60-tallet)
  • Venstrs hus, Metropol mm. (70- og 80-tallet)
  • Kvinnekveldene
  • Gudmund Vindland leser fra "Villskudd"

Ormsund roklubb og Snarøya sportsklubb

Venstres hus, Metropol. Vi snakker om 70- og 80-tallet.

Kvinnekvelder

Skeit uteliv i 2017

Gudmund Vindland lesr fra «Villskudd»