Daisy Hafstad (født 1967)

Hafstad har siden 1990-tallet vært en viktig forkjemper for homofile og transpersoner. Hun har også spilt en viktig rolle for å spre camp-kultur og skeiv kultur gjennom sitt virke som artist.

Daisy Hafstad er født og vokste opp i Brasil. Hun kom først til Norge da hun var ni år gammel, da flyttet hun og familien til Osøyro, og Hafstad forteller i intervjuet om den store overgangen.

Hafstad snakker også om "reolen av skap" hun måtte komme ut av, først som homofil mann, før hun senere forstod at hun var kvinne, og prosessen fram mot den hun er i dag.

Siden 1995 har hun holdt på med det hun selv definerer som "alternativ underholdning". Hun er hovedpersonen bak Melodi kvasi grand prix som hadde sitt utspring i det skeive miljøet i Bergen. Her stod hun også bak det alternative klubbkonseptet "CluB Ven uZ".

Siden 2001 har hun bodd i Oslo, de senere årene i Spania. Hun har også bak seg en periode som nestleder i LLH Oslo og Akershus.

Et utdrag fra intervjuet kan du se i vinduet under, her forteller hun historien om da hun uttalte seg litt uheldig til Bergensavisen, og følgende det fikk.

Hele intervjuet er tilgjengelig på Skeivt arkiv. Vi møtte Daisy Hafstad i Bergen, april 2018.

 

Video: 

Daisy Hafstad kort