Jostein Pedersen (født 1959)

Jostein Pedersen er en kjent radiostemme. Under aids-epidemien engasjerte han seg i Virusgruppen.
Jostein Pedersen har vært aktiv i skeive organisasjoner siden 1980. Profilert gjennom å ha jobbet i NRK i mange år, spesielt kjent som kommentator for Eurovision Song Contest. Pedersen var med å starte opp Virusgruppa som samlet inn store summer til trivselstiltak for folk rammet av HIV og AIDS. Han skrev også for Løvetann og Lenka (SLM-avisen), og var en av få som skrev under fullt navn.

Pedersen vokste opp i Nordland. Han forteller i intervjuet om oppveksten der, og hvordan han som ganske ung havnet i Oslo. 

Sammen med Geir Morstad, Anders Rogg og andre var han med på å arrangere viruskveldene på Enka. Gjennom sitt store kontaktnett inn mot kulturlivet i Norge, fikk Pedersen mange store og kommende stjerner til å opptre. Are Kalvø var en av de som hadde sin debut som stand-up komiker på en av disse kveldene. Ole Paus derimot takket nei da han skjønte hvor han skulle opptre og for hvem.

I et utdrag fra intervjuet forteller Pedersen om disse viruskveldene.

Hele intervjuet er tilgjengelig på vår lesesal. Jostein Pedersen jobber fremdeles på lufta, nå som programleder i Radio Vinyl. Skeivt arkiv møtte Pedersen i Oslo, juni 2018.

 

Han skaffet kjendisene