Rune Wikstøl (født 1957)

Wikstøl har en lang karriere bak seg som journalist. Han har jobbet både i Norsk Ukeblad, Morgenbladet, VG og Blikk. I 23 år var han også språksjef og journalist i NTB.

I 1993 skrev Wikstøl boken Det skeive mangfald eit blikk på homo-Noreg sammen med Stein Fredriksen. De ville lage en bok som presenterte det homoseksuelle Norge anno 1993. Gjennom intervjuer med et tjuetalls mennesker med forskjellige bakgrunn, kjønn og seksuell orientering, tok de for seg temaer som sex, kjærlighet, mangfold og livsglede.

I vårt intervju med Wikstøl, forteller han om boka, men også om utelivet i Oslo før internett. Han forteller også om hvordan han i mange tilfeller fikk tilgang til gode saker og intervjuer gjennom selv å være homofil, og bruke nettverket sitt i jobben som journalist.

I et utdrag fra intervjuet forteller Wikstøl om da han jobbet i Norsk Ukeblad, og fikk intervjue den legendariske artisten Divine på Oslo besøk.

Wikstøl gjennomførte selv en rekke intervjuer med flere aktivister på 90-tallet. Disse lydbånd opptakene er donert til Skeivt arkiv. Hele intervjuet med han er tilgjengelig på vår lesesal. Vi møtte Rune Wikstøl i Oslo, oktober 2023.

Video: 

Rune Wikstøl og Divine