Øyvind Rauset (født 1952)

I 1985 ble Rauset bedt om å lage en norsk versjon av en utstilling med arbeider fra homofile og lesbiske kunstnere. Dette var etter modell fra Sverige og Danmark, hvor Rauset hadde deltatt som kunstner året før. Resultatet ble utstillingen "Natt+dag".

Pride Art, tidligere Skeive Kunstnere, fyller 35 år i år. Det skal feires med en ekstra utstillingsdag, samt en egen retrospektiv utstilling med flere originalverk fra de første skeive utstillingene på 80-tallet.

I intervjuet forteller Rauset også om sin oppvekst i Oslo. Han har utdannelse innen kunst og håndverk, og har gjennom sitt yrkesliv formgitt både bokomslag, bøker og blader. Han har også jobbet med logoer og kongelige monogrammer. Rauset var redaktør for det nordiske musikkbladet Visor, og jobbet også i flere år som journalist i Programbladet, hvor han var kollega med Rolf Løvaas. 

I et utdrag fra intervjuet forteller Rauset om da han jobbet i Programbladet, og var kollega med Rolf Løvaas, den første lederen og en av grunnleggerne av DNF-48.

Hele intervjuet er tilgjengelig på vår lesesal.

Skeivt arkiv møtte Øystein Rauset i Oslo i januar 2020.

Øyvind Rauset kort