Skeiv historie som webinar

Torsdag 10. desember, kl. 13.00–14.30. avholdes webinaret skeiv historie på museum.

I 2022 er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge, da Straffelovens paragraf 213 ble opphevet.

For å markere dette går Skeivt arkiv sammen med Nasjonalmuseet og Nasjonalbiblioteket om en feiring for å dokumentere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie over hele Norge.
Flere museer planlegger utstillinger om skeiv historie i forbindelse med 50-årsjubileet for opphevelsen av straffeloven, også kjent som homo-paragrafen.

Det blir innledning ved Mathias Skaset som blant annet vil snakke om skeiv museologi, skeive utstillinger i Norge og skeive utstillingsstrategier. Norge har en lang og interessant historie tilknyttet skeive utstillinger, men dette er lite kjent i museumssektoren.

Skaset er museolog og kunsthistoriker fra Universitetet i Oslo. I sitt masterarbeid undersøkte han hvordan skeive perspektiver kunne bidra til å gjøre museer mer inkluderende, solidariske og mangfoldige. Han er spesielt interessert i kuratorisk aktivisme, skeiv museologi, og museenes samfunnsrolle.

Etter innledningen vil det blir anledning til å stille spørsmål, kommentere, dele erfaringer og diskutere, enten via innsendte spørsmål via chatten.

Du kan melde på arrangementet her: https://museumsforbundet.no/arrangement/webinar-skeiv-historie-pa-museum/