Refleksjoner rundt egen legning

Alder: 23

Jente, 23 år, skeiv.

Min skeive historie startet kort tid etter brudd med typen. Jeg falt for en venninne jeg nettopp hadde blitt kjent med, mulig fordi jeg visste at hun likte meg. Dette skjedde for noen år siden, og etter at det ble slutt mellom oss begynte jeg å fundere rundt legning og seksualitet.

Tidligere hadde jeg aldri tenkt over egen legning i særlig stor grad, men dette punktet fikk meg til å tenke. Jeg tenker fortsatt. Begrepene bifil og panseksuell er de jeg føler meg mest relaterte til. Jeg synes skillet mellom disse er svakt da den eneste reelle forskjellen, slik jeg tolker det, er at panseksuelle også tiltrekkes intetkjønn (kjønnsnøytrale, genderfluid etc.). Det finnes selvfølgelig flere tolkninger og meninger rundt dette. Jeg faller nemlig for personlighet, uavhengig av kjønn. Så er det jo slik at man har visse personligheter man foretrekker, og jeg blir oftere tiltrukket menn enn kvinner.

Jeg liker allikevel ikke å definere meg selv som skeiv. Kanskje fordi jeg enda ikke har blitt vandt til tanken, eller fordi jeg ikke føler at det er nødvendig. Kjærlighet er kjærlighet. Dessuten er ikke min legning en stor

del av min identitet. Derfor har noe av det vanskeligste for meg vært å dele dette med andre, spesielt fordi det kan bli en stor greie ut av det. Det ble en greie da jeg fortalte mine foreldre at jeg hadde fått meg dame. Min mor som alltid har akseptert alt ved meg, var den mest skeptiske. Mulig grunnet hennes milde, religiøse bakgrunn og generelle fordommer mot minoritetsgrupper. Det var som om hun trodde at jeg plutselig var en annen person. Min far tok det bedre, selv om han også trengte litt tid. Mine søskne og venner tok det svært godt, og støttet meg hele tiden. Også jeg fikk noen typiske kommentarer fra venner om at de ikke trodde på meg, fordi jeg ikke virket skeiv.

Personlig har jeg opplevd det å være skeiv som en stor usikkerhet, man vet aldri hvordan folk reagerer. Det er ikke slik at man kun kommer ut av skapet én gang, dette gjøres hele livet ettersom man stadig møter nye mennesker. Jeg skulle ønske skeivhet var på lik linje som heterofili - like normalt.